Rugós zsanérok, rúgós rásegítés, pozíció rögzítés

Termék jellemzők

Búvónyílás fedelek gyakori nyitása és zárása esetén – különösen nehéz fedelek esetén jelent segítséget a rugó rásegítéses zsanérozás.

Kínálatunk

Torziós rugós kivitel / Spring-Assists with Torsion Springs:

Ez a kivitel a legjobban elterjedt és leggyakrabban vásárolt megoldás. NW600-as méretig szimpla, míg e méret felett dupla kivitelben szereljük. A dupla kivitelnél a zsanérozás is szélesebb. Torziós rugóink különböző erősséggel rendelhetők (átm. 4 – 7 mm) közötti rugóagyagból, ezáltal minden erőszükséglethez a megfelelő méretű rugót tudjuk biztosítani. Ezek a rugók nem balanszírozásra szolgálnak, csupán a fedél nyitásába és zárásában segítenek rá a kezelő erejére.

Tányérrugó kivitel / Spring-Assist with Disc-Springs:

Ez a kivitel a fedél nyitására és zárására tányérrugót alkalmaz. Mivel a rugó megfelelő működéséhez hosszabb rugóútra van szükség, ezért a rugó tányérok tokozása hátrafelé elnyúló. Tervezéskor ezt figyelembe kell venni. Ezek a rásegítő elemek függőlegesen is elhelyezhetők, ezáltal hely is megtakarítható.

Amennyiben duplafalú a tartály, vagy burkolt, úgy a rugózás zsanérozása is áttervezhető. Átmérő > 700 mm esetén dupla verzió ajánlott. A fedél csonkozásának pontos ismeretében meg tudjuk mondani a rugózás pontos méretét és ki tudjuk alakítani a szükséges zsanérozást.

Gázrugós kivitel / Spring-Assist with Gas-Springs:

Ez a kivitel a fedél nyitására és zárására gázrugót alkalmaz. Kivülről csak kis mértékben különbözik a tányérrugós kiviteltől. Mivel a rugó megfelelő működéséhez itt is hosszabb rugóútra van szükség, ezért a gázrugó tokozása is hátrafelé elnyúló. Tervezéskor ezt figyelembe kell venni. Ezek a rásegítő elemek függőlegesen is elhelyezhetők, ezáltal hely is megtakarítható. Amennyiben duplafalú a tartály, vagy burkolt, úgy a rugózás zsanérozása is áttervezhető. Átmérő > 700 mm esetén dupla verzió ajánlott. A fedél csonkozásának pontos ismeretében meg tudjuk mondani a rugózás pontos méretét és ki tudjuk alakítani a szükséges zsanérozást.

Pozíció rögzítés / Locking Pin:

Tájoló csap segítségével történik, és célja, hogy megakadályozza a fedél visszacsapódását kinyitás után. Működése nyitáskor automatikus, záráskor a retesz kézi oldásával történik. A tájoló csapok műanyag vagy saválló fogantyúval szereltek.

Részletesebb információt a termék letölthető adatlapján talál, továbbá – kérésre – a termék 3D rajzát is rendelkezésre bocsátjuk

Letöltések